MIN HISTORIA

“Genom Den Frihet Och Respekt Vi Ger Till Hästen Skapar Vi Ett Ledarskap Hästen Dras Till” 

 

OM MIG

Jag växte upp på mina föräldrars stuteri i södra Sverige. Jag har provat olika discipliner från hoppning till westernridning, tävlat och ridit Lusitano hingstar i Portugal. Jag har rest världen över och studerat för masters i Horsemanship, Liberty och Akademisk/Klassisk Ridkonst.

Jag påbörjade min karriär som horsemanship-instruktör för 20 år sedan men upptäckte “lätthet” när jag gick utbildning i fransk klassisk dressyr.

Jag utvecklade The Art of Lightness™, att kommunicera med hästar utan traditionella tryck- och eftergift metoder/negativ förstärkning. Detta var nytänk och icke existerande i den moderna hästvärlden. Dock har detta koncept de senaste åren tagits efter av andra tränare över hela världen. 

Några år senare, 2014 lärde jag mig en relationsbaserad kommunikation i USA, att utbilda hästar fria baserat på vildhästars ritualer och kommunikations-system.

Genom åren har jag utvecklat mitt eget sätt att skola hästar där hästen startas fri i en helt relationsbaserad HästConnection baserad på hästars fria vilja, naturliga flockritualer och instinkter – utan traditionella tryck- och eftergift metoder och vidare till bettlös balanserad ridkonst.

RELATIONSBASERAD CONNECTION & RIDKONST

Relationen med hästen påbörjas genom att bygga en djup förbindelse och vänskap. Detta följs av tillit, ledarskap, villighet, fokus och den magiska dansen med hästar, baserat på hästars fria vilja och deras eget språk – Flockritualerna™.  

För de flesta är Liberty (frihetsdressyr) bara trick och klickerträning. Men om jag berättar att Liberty faktiskt är grunden för allt du vill göra med hästen, men på ett helt annat sätt, och leder hela vägen från Connection till Collection. Det är både snabbare och effektivare än att starta en häst med utrustning och tryck- och eftergiftmetoder.

Genom att starta hästen fri utan utrustning (grimma, rep, träns etc.) utan konsekvenser och mutor i ett öppet utrymme skapar det ett ledarskap hästar dras till och kan utvecklas bortom fantasin! 

När utrustning kommer in i bilden senare känner sig inte hästen trängd, manipulerad eller kontrollerad eftersom grunden var lagd i Liberty.

Hästen introduceras för utrustning i form av lasso, cordeo och cavesson för utbildning i de klassiska skolorna med The Art of Lightness™, Vid Hand som förberedelse för bettlös balanserad ridning. Vi kan utveckla självbärighet, rakhet och balans till en välbalanserad ridhäst för hästens välbefinnande. 

Select your currency
SEK Svenska kronor
EUR Euro
sv_SESwedish